Snabba lån

Idag går allt snabbare än förr, vilket gör att många beslut också behöver fattas snabbare än tidigare. Detta har gjort att även nya sorters lån växt fram, så kallade snabba lån, som det går snabbt att ansöka om, och som man också får utbetalt väldigt snabbt.

Men är det verkligen en bra ide att ta dessa snabba lån, eller är de ett påhittat behov?
Svaret är att snabba lån förstås har sina fördelar, men som konsument måste man vara uppmärksam när de lockar, så att man inte tar lån för ofta och i onödan, bara för att snabba lån finns så lättillgängliga.

Jämför lån:

Undvik därför spontanköp och impulsköp som du gör endast för att snabba lån finns att ta, och säkerställ även att du verkligen jämför priser på snabba lån innan du tar ett av dem. Som smart konsument ska man nämligen aldrig ta det första snabba lånet man stöter på, utan alltid använda så kallade prisjämförelsetjänster för snabba lån innan man ansöker. Prisskillnaderna på olika snabba lån är nämligen mycket stora, så endast genom att göra en snabb jämförelse kan man spara en hel del.

Vilka fördelar har då snabba lån?
För det första är snabba lån mycket lätta att ansöka om. Du kan nämligen ansöka om dem både via sms och via Internet, vilket är ganska ovanligt i förhållande till de flesta andra lån, som man endast kan ansöka om genom att besöka en bank eller liknande.

För det andra har de flesta snabba lån, åtminstone om det rör sig om så kallade snabblån eller smslån, en mycket kort återbetalningstid, vilket förstås kan tolkas som både en negativ och en positiv faktor, men de flesta ser det trots allt som något positivt att man blir av med lånet ganska snabbt, så vi vill gärna lyfta fram detta som en fördel också.

För det tredje krävs det i regel inga säkerheter eller annat krångel när man vill ansöka om ett snabbt lån, då det i regel alltid är så kallade blancolån, dvs. lån som tas utan säkerhet. Detta underlättar ansökningsförfarandet betydligt, eftersom det med anledning av detta är betydligt färre uppgifter som ska fyllas i på ansökan.

Sist men inte minst kan ett snabbt lån ofta betalas ut till ditt konto redan samma dag som du ansöker om det. Så snabbt går det förstås aldrig när man ansöker om andra typer av lån, vilket gör att det t.ex. kan vara en dålig ide att ta ett banklån om man stöter på ett ovanligt bra erbjudande eller liknande. Snabba lån passar dock perfekt för dessa ändamål!

Annat som man bör tänka på när snabba lån lockar
Förutom de saker som vi nämnt ovan är det bra att känna till att snabba lån ofta har väldigt specifika villkor, vilket innebär att de i regel inte kan tas på hur stora belopp som helst, samt att de ofta har en ganska hög effektiv ränta. Det är därför viktigt att du bekantar dig med villkoren för det snabba lån som intresserar dig innan du ansöker om det, för att säkerställa att det passar just din situation. För många är nämligen snabba lån en riktigt bra lösning, men inte för alla.

Så huruvida ett snabbt lån är att rekommendera eller inte beror egentligen på vilken situation man befinner sig i. Behöver man ett litet belopp pengar snabbt och även kan betala tillbaka lånet snabbt, samt inte har något emot att det kostar en del, kan ett snabbt lån vara en bra lösning, annars är det förmodligen så att en annan låneform är att föredra.