Smålån

Är du ute efter ett riktigt bra smålån? Vi har ställt samman en lista med dem bästa finansbolagen och bankerna som erbjuder smarta smålån. Kolla igenom vår sammanställning och se om det finns något lånbolag som passar dig.

Ta ett smålån hos ett av följande företag:

Hur gör man då för att komma igång med detta?
Den sak som är bäst att börja med är att gå till sin bank, där man har sitt lönekonto och andra finansiella engagemang, och fråga dem om de kan hjälpa till att lösa dina smålån. De flesta banker där du har stora engagemang har nämligen ett intresse i att din privatekonomi blir bättre, så de hjälper ofta till med detta. Skulle det vara så att din bank inte är villig att hjälpa dig bli av med dina smålån, kan du även kontakta andra banker för att höra med dem om samma sak. I regel är storbanker billigast för detta ändamål, men det kan även vara värt att kontakta mer nischade banker.

Innan du sätter igång med att kontakta banker bör du dock göra en sammanställning av alla de smålån du har, så att du vet exakt vad du har för aktuell, sammanlagd skuld som du behöver ha löst. Detta är nämligen den första uppgiften bankerna kommer att fråga om.

Smålån på internet

Ett vanligt fel som många gör i samband med att de löser sina smålån är att de tar lite extra lån, när de ändå håller på, utöver den summa som de behöver för att betala av alla smålån. Detta är dock inte en bra ide, om det inte är så att du har ett visst syfte med att öka din totala lånebörda. Det gör ju nämligen att din skuld ökar, fast räntekostnaden kanske blir lägre.

Om du verkligen på allvar vill förbättra din ekonomi långsiktigt rekommenderar vi dessutom att du väljer en så kort återbetalningstid på det nya, större lånet som möjligt.

Detta gör ju att du blir skuldfri snabbare, vilket är jätteviktigt om man vill ha en chans att ha en privatekonomi där stora summor inte läggs på just lån och räntor varje månad.