Privatlån

Alla drömmer vi om något som dock känns alldeles för dyrt. Det är lätt hänt att alla vardagskostnader äter upp de pengar man har alldeles för snabbt, vilket gör att det blir svårt att lägga undan pengar till sina drömmar. Men om det är så att du drömmer om att köpa något lite dyrare, om att resa iväg eller något annat, får du inte glömma att det även finns många bra privatlån man kan ta, för att förverkliga sina drömmar den vägen.

Vad är då privatlån?
Ett privatlån är ett så kallat blancolån, dvs. ett lån utan säkerhet, som man därför kan ta utan att behöva ange vad man ska ha pengarna till, och för att använda till precis vad man vill. Privatlån erbjuds av både banker (då kallas privatlånen ofta för banklån) och av andra kreditinstitut.

Jämför privatlån:

Viktigt att känna till om dessa lån
En sak som alla som funderar på att ta ett privatlån måste vara medvetna om är att priserna på privatlån skiljer sig åt väldigt mycket. Detta gör att man kan spara mycket pengar genom att göra en prisjämförelse innan man tar ett lån. Ta därför aldrig det första bästa privatlånet du stöter på, utan gör det alltid till en vana att prisjämföra först. (Detta är för övrigt en bra vana att ha även när det gäller andra lån, idag finns det nämligen prisjämförelsetjänster för de flesta lån)

Vilka krav ställs då på den som vill ta ett privatlån?
Det beror lite på vilken lånegivare man vänder sig till, men vanliga krav brukar vara:
Att man är minst 18 år gammal
Att man är svensk medborgare och/eller bosatt i Sverige
Att man har en tidigare inkomst på föregående deklaration, eftersom lånegivaren givetvis vill kunna se tecken på att man kan betala tillbaka lånet

För de flesta privatlån är dessutom ett krav att man inte ska ha några betalningsanmärkningar. Det finns dock en del lånegivare som även lånar ut till personer med en betalningsanmärkning, men om du har detta, måste du tänka på att du måste vända dig till vissa specifika lånegivare.