Mobillån

Mobillån är en av de nyaste och mest populära låneformerna just nu, vilket gör att många funderar på att ta ett mobillån när de behöver extra pengar. Eftersom mobillån dock är en mycket speciell låneform passar dock inte mobillån för alla låntagare och alla situationer. Här kommer därför lite information som hjälper dig avgöra om mobillån passar just dig eller inte:

Mobillån tas endast på små summor
För det första är det mycket viktigt att känna till att mobillån har övre beloppsgränser, vilket gör att de inte kan tas på hur stora summor som helst. Den som behöver låna mycket stora summor bör eller kan därför inte ta ett mobillån, utan bör leta efter andra, mer passande låneformer istället.
Om man dock behöver låna mellan 500 kronor till 8 000 kronor, är mobillån en bra lösning.

Ta ett mobillån hos ett av följande företag:

Mobillån betalas tillbaka snabbt
Dessa lån har nämligen betydligt kortare återbetalningstider än andra lån, mellan 14 dagar till 90 dagar är vanligt förekommande återbetalningstider, men detta varierar även, beroende på vem man lånar av. Om det är så att du inte tror att din ekonomiska förmåga kommer att förbättras ganska snart, så att du har råd att betala tillbaka mobillånet, är denna typ av lån förmodligen inte det bästa valet. Istället rekommenderar vi att du tar en titt på t.ex. privatlån, som fungerar på ett liknande sätt som mobillån, men som har längre återbetalningstider.

Du får mobillånet snabbt
Att man får ett mobillån som man tar utbetalt till sitt bankkonto mycket snabbt är den största fördelen med denna låneform, och det är just detta som gör att så många gillar mobillån. Du kan räkna med att få mobillånet du tar utbetalt redan samma dag som du ansöker om det, om du ansöker under kundtjänstens öppettider, i många fall. Annars har man mobillånet på sitt bankkonto senast nästkommande vardag, så det går definitivt fort!
Detta gör att denna låneform framför allt passar alla som behöver pengar snabbt av olika anledningar. Om man däremot inte har så bråttom, kan även andra låneformer funka bra.

Mobillån online

Du betalar ingen ränta på mobillån
Detta är en viktig skillnad i förhållande till andra lån, där räntor i regel tas ut på lånesumman. Det gör man dock inte när det rör sig om mobillån, utan istället betalar låntagaren olika avgifter, som t.ex. uppläggningsavgifter och liknande, på mobillånet. Detta gör att mobillån får en något missvisande så kallad effektiv ränta, som ser väldigt hög ut i förhållande till andra lån. Man bör dock tänka på att man inte betalar av på ett mobillån alls lika länge som man betalar av på de flesta andra lån, så även om den effektiva räntan ser hög ut, behöver det inte vara så negativt med anledning av detta.
Om kostnaden på lånet är den viktigaste faktorn för dig, är kanske mobillån därför inte det bästa valet för dig, just för att den effektiva räntan kan tyckas hög.

Priserna på mobillån varierar väldigt mycket
Om du tror att ett mobillån skulle kunna passa dig, måste du dock vara medveten om att priserna på olika mobillån varierar stort. Det är därför jätteviktigt att man som låntagare gör en ordentlig jämförelse av mobillånen innan man tar ett, så att man inte betalar för mycket för lånet man tar.