Extralån

Om du följer lånemarknaden, har du kanske stött på termen extralån. Men vad är egentligen extralån, och vem passar dessa lån för? Detta kommer vi att försöka reda ut i denna artikel.

Extralån är egentligen en ny beteckning, som används av vissa lånegivare och låntagare, för en låneform som de flesta faktiskt känner till, men som de känner till under ett annat namn, nämligen smslån eller snabblån. Detta innebär att extralån är små lån, precis som smslån, på mellan 500 kronor till uppemot 10 000 kronor, beroende på var man tar lånet.

Extralån skiljer sig även från andra lån på så vis att de har korta återbetalningstider, på mellan 14 dagar till 90 dagar, och genom att man kan ansöka om dem på betydligt smidigare sätt än t.ex. vanliga banklån. Man kan nämligen skicka in en ansökan om extralån både via sms och via Internet om man vill det, något som inte är möjligt med de flesta andra låneformer.

Ta ett extralån hos ett av följande företag:

Vem passar då extralån?
Med anledning av hur extralån är konstruerade passar extralån framför allt för de personer som behöver låna små summor, och för vilka det är viktigt att man får lånet utbetalt snabbt. Detta är nämligen den största fördelen med extralån. Samtidigt måste man när man tar extralån säkerställa att man verkligen kan betala tillbaka lånet snabbt, på grund av de korta återbetalningstiderna.

Extralån

De flesta extralån är inte superbilliga, så de är inte det bästa valet för den som är väldigt prismedveten, men om du skulle vilja ta ett extralån är det viktigt att komma ihåg att priserna på extralån varierar väldigt mycket, beroende på vem du tar dem av. Det går därför att komma ganska billigt undan när man tar ett extralån. Det bästa knepet för att hitta de billiga extralånen är att använda en så kallad prisjämförelsetjänst som jämför alla tillgängliga extralån åt dig, och sedan listar dem i prisordning.

För att lära dig mer om ett visst specifikt extralån, rekommenderar vi att du går in på den lånegivares hemsida som du vill låna av.