Minilån

Minilån – Ett litet lån som du kan ta snabbt

Om du befinner dig i en situation där du behöver låna en liten summa pengar mycket snabbt, är minilån det givna lånevalet för dig. Ett minilån kan man nämligen ansöka om direkt via nätet eller per sms, beroende på vilken lånegivare man vill låna av, och detta görs helt utan säkerhet. Dessutom får man sitt minilån utbetalt väldigt snabbt, ofta redan samma dag som man ansökte om det, så det finns egentligen inga andra lån som kan konkurrera med minilånen rent snabbhetsmässigt.

Ansök om ett minilån:

Andra saker som du dock bör vara medveten om du funderar på att ta ett minilån är:

Att minilån har korta återbetalningstider
Detta är en stor skillnad mot andra lån, som man ju ofta kan betala av på under flera år. Det kan man dock inte göra med minilån, eftersom de lånegivarna som erbjuder dessa lån förväntar sig att allt gällande dessa lån, inklusive återbetalningen, ska gå fort. Vanliga återbetalningstider på minilån är därför 14 till 90 dagar, även detta beroende på vem du väljer att låna av.

Den som vill ta ett minilån måste därför verkligen säkerställa att denne kan betala tillbaka minilånet inom utsatt tid innan man tar lånet.

Att minilån är räntefria, men inte kostnadsfria
Om man mest tagit vanliga lån tidigare, kan minilån verka lite förvirrande, eftersom de ju marknadsförs som räntefria. Många tror att detta skulle innebära att de är helt kostnadsfria, men så är inte fallet. Även minilånegivare måste ju tjäna pengar på något, och fast de inte gör detta på räntor på lånen, så lägger de på avgifter, som t.ex. administrationsavgifter, uppläggningsavgifter och liknande på lånen. Att jämföra kostnaderna på lånen kan kännas svårt i och med att det inte finns några räntor att jämföra, men glöm inte att alla kostnader på ett lån, inklusive olika avgifter, måste räknas om till en så kallad effektiv ränta som anges i marknadsföringsmaterialet, så genom att titta på den effektiva räntan kan man faktiskt jämföra totalpriset på de olika minilånen ganska enkelt.

Minilån

Att minilån skiljer sig åt ganska mycket
Har man inte tagit minilån innan kan alla minilån verka mycket lika varandra. Men det är de faktiskt inte. Istället brukar stora skillnader förekomma olika minilån emellan, både villkorsmässigt och prismässigt. När man tar minilån är det därför väldigt viktigt att inte ta det första bästa minilånet man stöter på, utan att göra jämförelser de olika minilånen emellan är väldigt viktigt. På så vis undviker du att ta ett lån med dåliga villkor samt att betala för mycket för lånet du tar.