Internetlån

Så kallade internetlån är, som man hör redan på namnet, särskilda lån som tas över internet, genom att man fyller i ett låneformulär på lånegivarens hemsida. Dessa lån har den fördelen att de gör det lättare för låntagaren att jämföra olika lån och deras priser online, något som börjar bli allt vanligare bland konsumenter, då allt fler börjat inse hur stora prisskillnader det egentligen finns olika lån emellan. Dessutom går det betydligt snabbare att ansöka om ett internetlån än ett lån som t.ex. tas via en bank, eftersom ansökningsformulären brukar vara kortare, och eftersom många internetlåneansökningar dessutom behandlas maskinellt när de kommer in. Detta gör att man ofta kan få svar på sin ansökan om internetlån mycket snabbt, vilket många brukar uppskatta.

Hur gör man då för att ta ett internetlån?
En bra utgångspunkt för att ta ett internetlån, om man inte alls vet vart man ska vända sig, och om man inte har så stor erfarenhet av dessa lån sedan innan, är att ta hjälp av en lånejämförelsetjänst. Det finns gott om dessa tjänster på nätet, och de är användbara inte bara för att de gör det enklare att hitta det billigaste lånet, utan även för att de gör det enklare att hitta säkra och pålitliga lånegivare för internetlån. Tyvärr finns det nämligen en del mindre seriösa internetlåneföretag där ute också, men de hittar i regel inte in i jämförelsetjänsterna, så genom att gå på de företag som listas i olika jämförelsetjänster, blir det betydligt lättare att hitta just bra och pålitliga lånegivare.

Jämför internetlån:

När man sedan har hittat en lånegivare som erbjuder priser och villkor som man kan leva med, fyller man i ett ansökningsformulär på deras hemsida. I formuläret brukar man få ange uppgifter som:
Hur mycket man vill låna
Vilken återbetalningstid man vill ha, om detta går att välja hos lånegivaren (detta går nämligen inte på alla lån)
Vem det är som söker om lånet, dvs. uppgifter om dig själv
Resterande uppgifter om din ekonomi och liknande hämtas sedan upp via en kreditupplysning som görs i samband med att din ansökan kommer in till lånegivaren.

Efter att du skickat in din ansökan om internetlån, får du ett svar från lånegivaren gällande om din ansökan beviljats eller inte. Av de flesta lånegivare får man besked per sms eller per mail, men även andra metoder kan användas för detta. Om det skulle vara så att beskedet är positivt, dvs. att du beviljats lån, är det även vanligt förekommande att du i detta skede får godkänna lånevillkoren på något vis, t.ex. via sms, bankid, din internetbank eller liknande innan pengarna betalas ut. När pengarna dock betalas ut, får du dock välja helt själv vart detta ska göras, så du kan välja att få pengarna överförda till precis vilket bankkonto du vill.